Terapeuttiset ryhmät

Sylissä särkynyt? Rikki rakkaudesta? 

”Vahvaksi ja ehjäksi” on terapian ja kasvun ryhmä, parisuhteessaan esim. pettymystä, pelkoa, epäluottamusta, mustasukkaisuutta / muuta henkistä väkivaltaa kokeneille tai parisuhteissaan muuten satutetuille ihmisille. Saat psykoterapeutti-vetäjän ja ryhmän tuen oman voimaantumisesi vahvistamiseksi. Vapaudut turvallisesti niistä menneisyyden tarinoista, jotka tiedostamattomasti ovat sinua ihmissuhteissasi ohjanneet.  

Kahdeksan kertaa kokoontuvan, kokemuksellisen ryhmän psykoterapeuttisena tavoitteena on pysyvä muutos. Tavoitteena siis muuttaa/korjata menneisyyteesi liittyviä vallitsevia ”suhdetarinoita”,  haitallisia alitajuisia uskomuksia ja kiintymyssuhteen vaurioita. Itsetuntemuksesi, tietoisuutesi ja vapautesi tehdä tietoisia valintoja vahvistuvat, ja löydät uudenlaisen suhteen ja yhteyden ensin itseesi ja sitä kautta toisiin. Tietenkin vapaudut juuri siihen saakka, mihin olet tällä hetkellä valmis. Asetat itsellesi myös henkilökohtaiset tavoitteet, jotka saavutat, niin valitessasi, ryhmän tuella.

Ryhmässä, sinulle tarjoutuu potentiaalinen tila, jossa on sekä turvallista että mahdollista tutkia omaa sisäistä tilaansa myös suhteessa toisiin. Yhdessä jaettu kokemus voimistaa ja vauhdittaa sinun prosessiasi ja ryhmän avulla saat lisää rohkeutta.

Omaan ilmaisuun ja vuorovaikutukseen liittyvänä tavoitteena on tutkia omaa vuorovaikutustyyliäsi ja strategioitasi suhteessa itseen ja toiseen, sekä mikä niitä ohjaa. Ilmaisuun liittyy olennaisena osana ilo ja leikillisyys, sekä oman luovuuden ja ainutlaatuisuuden  tutkiminen . Lisäksi tutkaillaan kuuntelemisen taitoa. Miten kuuntelen ja kuulen itseäni ja miten olen läsnä toiselle. Miltä tuntuu yhteys toiseen?

Ryhmän orientaatio on terapeuttinen, tavoitteellinen ja turvallinen.  Ryhmässä käydään läpi teoriaa alustuksina.  Pääpaino on kokemuksellisuudessa eli sovelletaan sekä menetelmiä psykoterapian maailmasta (myös mielikuva/keholliset/kontakti harjoitukset, konstellaatio, mindfulness ja kuvallinen ilmaisu), että teatteri-ilmaisun välineitä. Ryhmän kokoonpano ja tarpeet otetaan huomioon toteutuksessa. Kotitehtäviä on tapaamisten välissä.

Ryhmään otetaan kerrallaan max 8 osallistujaa. Ryhmä kokoontuu kahdeksana perättäisenä keskiviikko -tai lauantaiaamupäivinä (pyhäpäiväpoikkeukset huomioidaan). Ryhmiä siis kaksi erillistä ja kuulut joko keskiviikko -tai lauantairyhmään. Ensimmäinen kokoontuminen on klo 10 -13 (3t) ja seuraavat klo 10-12 (2t) Leppävaarassa osoitteessa Komentajankatu 8. Yhteensä siis 17 tuntia. Koko kurssin hinta on 302,70€, josta ALV:n osuus 72,65€. Hinta on siis 17,80€/tunti/osallistuja ja osallistumismaksun voi tarvittaessa maksaa erissä. Tästä sovitaan erikseen. Seuraavat ryhmät käynnistyvät ke 14.8. ja la 17.8. 2019

Mikäli sisältö tuntuu sinun kohdallasi tarpeelliselta ja ajankohtaiselta ja haluat liittyä tähän terapeuttiseen kasvuryhmään, laitathan sähköpostia yhteydenottolomakkeen kautta! Kaikki lisäkysymykset ovat myös tervetulleita. Jokainen ryhmään osallistuja haastatellaan ennakkoon sen varmistamiseksi, että olemme jokainen itsellemme sopivimmassa paikassa. Haastattelu tapahtuu suojatun (Valviran hyväksymä) videoyhteyden kautta ja kestää max 30 min. Haastattelussa käymme vielä tarkemmin sekä omia tarpeitasi ja odotuksiasi, että ryhmän sisältöjä läpi. Yksilölliset tarpeet otetaan huomioon ryhmän sisältöjen räätälöinnissä mahdollisuuksien mukaan.

Jo miettiessään ryhmään osallistumista on hyvä tiedostaa, että sekä itselle että muille osallistujille on tärkeää, että lähtökohtaisesti sitoudumme jokainen sekä kaikkiin yhteisiin ryhmäkertoihin, että välitehtäviin. Ilmoittautumisen jälkeen saat ryhmärungon ja suunnitelman.

Olet lämpimästi tervetullut!

Vastaanotot

Vastaanotan asiakkaita Sellon kupeessa, Leppävaarassa. , Komentajankatu 8, 02600 Espoo.

Kartalla
https://www.google.fi/maps/place/Komentajankatu+8,+02600+Espoo/@60.215954,24.81974,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x468df677495fa68b:0x60ef7ff215ccd30c!8m2!3d60.215954!4d24.8219287?hl=fi