Psykoterapia prosessina

Oletko valmis aloittamaan elämäsi tärkeimmän matkan?

Missä Sinä olet nyt? Nykytilanteen vilpitön ja avoin tarkastelu ja tutkiminen on ensimmäinen askel kohti todellista muutosta. Nykyhetkessä lepäävät myös arvot, uskomukset ja voimavarat. Miksi olen toiminut tietyllä tavalla? Miksi jokin on minulle ehdottoman tärkeää tai miksi sama kaava toistuu elämässäni?

Arvot ja uskomukset ovat pohja, jolle rakennut. Voimavarat ovat se, joka kantaa sinua eteenpäin. Päivitetään ne yhdessä. Lupaan, että pääset eteenpäin, jos ensin olet valmis pysähtymään hetkiseksi.

Mihin tarkalleen ottaen olet matkalla?

Jos kaikki olisi mahdollista, miten Sinun/perheesi tai läheisesi matka jatkuisi tästä hetkestä eteenpäin? Entä mikä on sitkein ja pisimpään mukana ollut unelmasi? Mitä sen saavuttaminen Sinulle merkitsisi?

Kun haasteet muutetaan tavoitteiksi, päästään ongelmista mahdollisuuksiin. Se, mihin kiinnitämme huomiota ja keskitymme, laajenee ja määrittää pitkälle sitä mitä tunnemme. Tunteet vaikuttavat siihen mitä havaitsemme, miten toimimme ja millaisena tulevaisuus meille avautuu.

Tulevaisuuteen suuntaaminen, unelmien kirkastaminen ja oman elämän haltuunotto vaatii rohkeutta ja uusia tapoja toimia. Siksi minä kanssasi.

Miten?

Muutos rakentuu aina käytännön elämässä. Myös usko ja luottamus rakentuvat vain käytännön kautta. Käytännön kautta voit todistaa muutoksesi ja sitä kautta saamasi hyödyt itsellesi. Motivaatiosta tulee itsestäänselvyys. Tavoitteesi ja hyvinvointisi saavuttamisesta, syntyy lopulta vain sarja pieniä ja isompia oivalluksia ja onnistumisia. Turhaudutko matkallasi? Varmasti välillä, sillä siten kasvu tapahtuu.

Mitä ensimmäinen, tavoitteesi suuntaisen askeleen ottaminen Sinulta vaatisi? Ja keitä muita haluaisit kannustajiksesi ja kanssakulkijoiksesi matkallesi?

Määräsatama

Määräsatamassa sinua odottaa vapaus. Vapaus olla ja elää vahvasti yhteydessä itseesi. Vapaus tuntea ja olla pehmeä. Vapaus vetää rajat ja valita. Ja vapaus luoda elämääsi joka hetkessä.

Vapaus on samanverran mahdollisuuksia kuin vastuuta. Vapaus on tietoisuutta omasta itsestä, tunteista ja tarpeista. Vapaus on elämää, jossa merkityksellisyys on elävä osa, ja jossa suhdetta itseen, ihmisiin ja maailmaan, värittää rakkaus ja kunnioitus. Elämää, jonka perustila on energisyys, rauha ja tasapaino huolimatta siitä millaisia haasteita tulevaisuus tuo.

Ja mistä sitten tiedät että olet perillä? Et tiedäkään vaan todennäköisemmin TUNNET sen. Ja saattaapa olla, että minä tai joku läheisistäsi havaitsee saavutuksesi, jopa hetkisen ennen Sinua. Tunnistat sen siitä tulvivasta ilosta, jota minä ja läheisesi kokevat puolestasi ja kanssasi.

Oletko valmis kokemaan sen?

Vastaanotot

Vastaanotan asiakkaita Sellon kupeessa, Leppävaarassa. Komentajankatu 8, 02600 Espoo.

Kartalla